Vélemények, ajánlások

Enikő

"Már 2 éve járok a NORDIC WALKING ALAPOK edzéseire...és nem tudok leszokni. Az életem része lett. Hatására a mindennapokban is energikusabb, vidámabb vagyok. A friss levegőn való mozgás és a jó társaság miatt mindig várom a következő alkalmat. Csak ajánlani tudom fiataloknak, idősebbeknek egyaránt."

Kati

"Sosem gondoltam volna, hogy ennyi különböző terepfüggő segítő technika létezik. Ezeket megtanulni profi szakembertől érdemes. Judit alapos magyarázatának és türelmének köszönhetően ez nekem is sikerült.
Ajánlom a "Nordic Walking Alapok" kezdő foglalkozásait és edzéseit mindenkinek, aki friss levegőn, kíméletes technikával, alaposan átmozgatós, rendszeres mozgásra vágyik. Kis befektetés, nagy nyereséggel!"

Zsuzsa

"A nordic walking számomra az utóbbi évek nagy felfedezése. Olyan sportágat sikerült találnom, amely pontosan megfelel életkoromnak, testalkatomnak, egészségi állapotomnak, egyéniségemnek. A káposztásmegyeri Farkaserdőben nordikozással töltött órák energiával töltenek fel, a jó társaságban hamar telik az edzésidő. Az edző, Lipusz Judit szaktudása, módszertani felkészültsége számomra meggyőző. (Tanár vagyok, meg tudom ítélni ezeket a tudásokat.) Judit a " kétballábasokat" sem hagyja magára, kedvesen biztat és motivál. Legfényesebb példa erre, hogy a Prédikálószékre (Visegrádi-hegység, 636 m) tett téli túra - legnagyobb meglepetésemre - nekem is sikerült. A meghódított Prédikálószék nekem a Himalájával ér fel(kis túlzással!).
Mondogatom is neki és a sporttársaimnak: - Lehet, hogy én már megtaláltam a sportágamat?"

Noémi, Csaba és Bence

"Több éve kerestem olyan sportot férjemnek és magamnak, amit együtt űzhetünk és mindketten szeretünk. A legfontosabb szempont volt, hogy szabadban (értsd: friss levegőn) űzhető sport legyen. Mikor családunk bővült egy kisfiúval, jött egy újabb szempont: gyerekek számára is megfelelő legyen. Ekkor találtam rá Judit Nordic walking kezdő foglalkozásának hirdetésére. Először férjemmel próbáltuk ki, később mind a hárman. Nagyon boldog voltam, amikor kiderült, hogy ez lesz a "családi sportunk", amiben mindhárman megtaláljuk a szépet. Friss levegő, kihívás, természet közelsége, fizikumra igazítható terhelés, kis eszközigény, túralehetőség jó társaságban: ezt mind magába foglalja számunkra a nordic walking."

Péter

"Régóta túrázom és kerékpározom. Nemrég ismerkedtem meg a nordic walkinggal Judit alapozó tanfolyamán. Új lehetőségek nyíltak meg előttem: jobban haladok, nagyobb távokat tudok megtenni gyalogosan, a felsőtestemet is jól tudom edzeni, ami a kerékpározáskor hiányzik. A párommal együtt nordikozunk, ő is gyorsabb lett, ezáltal együtt jobban élvezzük a túrát. Különösen télen szeretem, amikor nem alkalmas az idő kerékpározásra, de kiváló nordic túrákat tehetünk. Kerékpárosoknak ajánlom! "

Anikó

"Több, mint két éve tanultam meg Judittól a Nordic walking alapjait, technikáját. Azóta annyira az életem részévé vált, hogy ha csak tehetem a napomat egy intenzív nordic-ozással kezdem. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a mozgásformára, szeretem, hogy az év minden napján, szinte minden időjárási körülmény között élvezni lehet a friss levegőt, az erdőt, a természetet. Jó egyedül is, mert közben nagyon jól át tudom gondolni az előttem álló napot, rendszerezni a gondolataim, de kitűnő társaságban is, akár baráti beszélgetésekhez."

Gabi

"Az erdőben a kutyaséta során sokszor találkoztam nordic walkingozó emberekkel. Kíváncsi lettem, hogy milyen lehet ezt csinálni.

A neten keresztül találtam rá Juditra és kértem, hogy egyéni foglalkozás keretében ismertesse meg velem ezt a sportágat.

Juditot csak ajánlani tudom, mert türelmes és ha nem ment valami, akkor többször megmutatta vagy másképp próbált rávezetni, hogy ráérezzek a mozdulatra vagy ritmusra.

A nordic walking sportág azért tetszik, mert:

- egyszerű, de mégsem az, ha nem jól csinálom, akkor nem érzem a megfelelő izmok feszülését,

- az erdőben madárcsicsergés és derengő napsütés közepette végezhető,

- vicces, mert a három foglalkozás alatt rájöttem, hogy négy végtagom van, és össze tudnak gabalyodni.

Terveim szerint gyakran fogok "botozni" egyénileg és edzésekre is menni fogok."

Hédi

"2018 augusztusa óta tartozom a nordic walking kedvelők népes táborához. Ekkor ismertem meg Lipusz Juditot, a NORDIC WALKING ALAPOK csoport edzőjét. A rendszeres mozgással nem csak az egészségemért tettem, de egy vidám csapat tagja is lettem.

Edzéseken az irányított bemelegítések és nyújtások között, a változatos technikájú gyaloglások mellett, játékos mozgáskoordinációs gyakorlatokra is jut idő.

Környezetemnek is feltűnt, hogy mozgékonyabb, boldogabb vagyok. Ezért is gondolta az utolsó osztályom nyugdíjba vonulásomkor, hogy egy 20 alkalmas nordic walking ajándék utalvánnyal lep meg. Így kívántak jó egészséget és örömteli sportolást nekem."

Talinka

"A nordik nem csak a fizikai kitartásomat növeli, hanem a lelki egészségemet is. Az egész napos nordik túrák hatása, hogy utána hetekig kitart a sikerérzés. Ha időnként kételyeim vannak saját teljesítményemmel, kitartásommal kapcsolatban a nordik edzések gyógyírt jelentenek rá. Mókusok, madárcsicsergés , jó hangulat, minden időben, minden élethelyzetre, minden korosztálynak ajánlom, stresszoldás a javából. ....és még a pszichológust sem kell kifizetni hozzá. :) "

János

"A Lipusz Judit által vezetett jó hangulatú nordic walking edzések egyikén kezdtem el énekelni a "bal lábat a jobb után" kezdetű nótát.

Jó néhány megírt versem után hamar megszületett a saját indulónk, mely még vidámabbá teszi az edzéseinket.

Ajánlom mindazoknak, akik nem csak edzésnek, de szórakozásnak is tekintik a nordic walkingot."


Nordic walking induló


Bal ... bal, bal, jobb, bal

Bal botot a jobb után, jobbat bal után,

Így mennek a nordikosok erdőn, mezőn át.


Diagonál, páros bot és sasszé -lépésvált,

Változatos technikával hegyen, völgyön át.

Nem csak walking talking is, amit mi teszünk.

Közben-közben beszélgetünk, jókat nevetünk.


Nem győzhet le bennünket bármely akadály,

edzett kezek, edzett lábak kitartóak ám.

Hegytetőre, bércre érve botunk csúcsra hág.

Szemünk előtt, lábunk alatt az egész világ.


Nem kell párna, nem kell ágy, ha elfáradtál,

Előtted a virágos rét pihenést kínál.

Mit nekünk a betegségek, meg a gyógyszertár,

Gyógyítónk a friss levegő, és a sok mozgás.


Ha fáradni kezd már a tested ott e jó dalod,

Új lendület, új ritmus és vígan dalolod, hogy:

bal ... bal, bal, jobb, bal

Bal botot a jobb után, jobbat bal után,

Így mennek a nordikosok erdőn, mezőn át.....


Írta: Lőrik János