Végre valaki, aki felegyenesedett a gép mögül!

2019.02.22

Felkaptad a fejed a témára és ki is roppant a csigolyád? Vagy beszedtél már minden vitamint, táplálék kiegészítőt, netán gyógyszerhez is nyúltál már a krónikus hát és derékfájásodra? Esetleg alvási nehézségeid is vannak?
Ebben az esetben ez a cikk Neked szól!

A számtalan szektorban elhelyezkedő irodisták közös pontja a letapadt izmok, izomfeszülések, izomgörcsök, éjjel-nappal jelentkező nyak, hát és derékfájás, a lépcsőzések alkalmával már jelentkező légzési nehézség, köhögés, és sok esetben a szürke hétköznapokból ki nem látó notórius fásultság, stressz.

OK. Tudod, hogy mozognod kellene, de se edzőterembe nem vágysz, se egyéb megerőltető kihívásra, vagy tervezést igénylő sportra, hiszen a magánéletedre is alig van energiád. Ráadásul tisztában vagy azzal, hogy ezt rendszeresen kellene csinálnod, aminek gyakorlati részéről végképp' nincs elképzelésed, hiszen ki tudja azt beütemezni? És itt van még a kérdések kérdése is: melyik izomcsoportodra fókuszálj, hiszen egy adott sportágválasztásnál jószerével erről is döntened kell?!

Nyugodj meg! Van megoldás, és még tematizáljuk is Neked az információkat!

A TE SPORTOD A NORDIC WALKING!

Miért?

FIZIKAILAG

 • Szinte minden izomcsoportot megmozgat
 • Helyes bothasználat okán kíméli az ízületeket is
 • Kiküszöbölheted a rossz tartásból adódó gerinc problémákat
 • Stressz hormonokat épít le, így biológiailag is egyértelmű a stressz űző hatása
 • Javítja a bélműködést, így véget vethetsz a puffadással járó kellemetlen érzéseknek, vagy éppen a székrekedésnek
 • Javítja a koncentráló és emlékezőképességedet, amiért többek közt a főnököd is hálás lesz
 • Jótékony hatással van az idegrendszerre, így nyugodt alvást biztosít
 • Erősíti az immunrendszert (Viszlát táppénz, vagy lázas munka!)
 • Javítja a csontszerkezetet, lassítja a csontritkulást
 • Zsírbontó, így fogyókúrázóknak non plus ultra e sport


PSZICHÉSEN

 • Erősíti az önértékelést
 • Segíti a problémamegoldó készséget, valamint lereagálni az agressziót
 • Természetben végzed, ami a lelkedet is feltölti olyan élményekkel, amelyek a monoton hétköznapok ugródeszkaivá válnak.


IDŐMENEDZSMENT

 • A rendszeresség nem gond, mert egyedül, párosan, csapatban, családilag is végezhető, így minden program szerves része lehet. Kötelező heti 2 kör helyett várni fogod, hogy például hétvégén (akár kirándulva) mehess!


BONYOLULT MEGTANULNI?

A nordic walking nem klasszikus gyaloglás! A sportág különféle technikai elsajátítása nélkülözhetetlen az eredményesség érdekében. Ugyanakkor kellő szakmai felkészültséggel egyénre is szabható, azaz kialakult betegséggel élők is sportolhatnak általa. A kulcs a megfelelő lépéshosszban, a kar, láb technikák helyes kombinációjában, valamint az egyén számára megfelelő bothasználaton van. Ezen felül cél a felsőtest átmozgatása is.

KI FOGJA MINDEZT MEGTANÍTANI?

A NORDIC WALKING ALAPOK edzője, Lipusz Judit vagyok, sportoktató. Kellő szakmai felkészültséggel és sokrétű tapasztalattal, valamint el nem hanyagolható folyamatos lelkesedéssel adom át egyénileg és csoportosan is a megfelelő technikákat. Ráadásul botot se kell venned hozzá, hiszen az oktatás során biztosítom számodra az eszközöket. Későbbi nordic walkingozásodhoz pedig Rád figyelve ajánlok Neked megfelelő botot és beszerzési helyet.

Nyilván most jön az a rész, hogy nagyon drága. NEM.

A csoportos oktatás összesen 4 órát felölelő 2 alkalomból áll, melynek értéke 9.000 Ft. A két alkalom ajánlott, de elegendő is ahhoz, hogy megfelelő ismereted legyen a nordic walkingozásról, mielőtt saját bottal sportolni kezdenél.

Ezt követően a sporthoz a boton kívül csak egy kényelmes edző cipő szükséges és egyedül is végezheted, Neked tetsző időpontban.

Lehetőség van azonban a NORDIC WALKING ALAPOK által szervezett edzésekre, csoportos kirándulásokra is, valamint CSAPATÉPÍTŐ foglalkozásra is!

Az egészség, sport, teljesítmény és állóképesség fokozás jegyében zajló, jó hangulatú, és a szürkeségből kilépő vagány csapatépítő időpont, létszám, időtartam fényében külön egyeztetést igényel!

NORDIC WALKING ALAPOK. Gyalogolj az egészségedért!

Várlak edzéseimen szeretettel!

Üdvözlettel,

Lipusz Judit