Kialakult betegség mellett sportolnál? Íme a megoldás!

2019.02.22

A krónikus betegségben szenvedők számára sokszor az egyik legjobb megoldás lenne a sport, mégis gyakran szembesülhetnek azzal a ténnyel, hogy a különböző sportágak számos kontraindikációja közül az egyikben biztos benne vannak.

Nézzük azonban végig, mi a helyzet a nordic walkinggal?

A nordic walking nem egyszerű gyaloglás, hanem 25 féle technika, melyek kombinációja egyénre szabható, így a sport szakszerű elsajátításakor figyelembe vehetők az esetleges kialakult betegségek is, úgy, mint gerincproblémák, csontritkulás, vérnyomás problémák, műtét utáni rehabilitációs folyamatok, csípőízületi, reumatológiai, szív-érrendszeri, légzőszervi, ízületi, bélrendszeri megbetegedések, valamint a diabétesz is.

Kulcsfontosságú az egyén számára a megfelelő méretű és anyagösszetételű bot kiválasztása is, hiszen ez segít levenni a terhelést az ízületekről és megalapozza a hatékony és biztonságos sportolást.

A nordic walking egyszerre hat a pszichénkre, idegrendszerünkre, valamint a szervezetünk egészére, melynek szinte az összes izmát egyszerre edzi meg a túlterhelés érzése nélkül.

Természetben végezzük, így ezt a kiváló out door programot minden szabadidős tevékenységünkbe könnyedén beilleszthetjük egyedül, párosan, családosan, vagy csoportosan is.

A NORDIC WALKING

  • A legtöbb izomcsoportot átmozgatja
  • Helyes bothasználat okán kíméli az ízületeket is
  • Kiküszöbölheted, vele a rossz tartásból adódó gerinc problémákat
  • Stressz hormonokat épít le, így biológiailag is egyértelmű a stressz űző hatása
  • Javítja a bélműködést, így véget vethetsz a puffadással járó kellemetlen érzéseknek, vagy éppen a székrekedésnek
  • Javítja a koncentráló és emlékezőképességedet, segíti a gondolkodást
  • Jótékony hatással van az idegrendszerre, így nyugodt alvást biztosít
  • Erősíti az immunrendszert
  • Javítja a csontszerkezetet, lassítja a csontritkulást
  • Zsírbontó, így fogyókúrázóknak is tökéletes választást biztosít


A speciális technikákat tehát megfelelő kombinációban Rád, egészségügyi helyzetedre tudja szabni a jól felkészült edző. Fontos azonban, hogy tájékoztasd őt fizikai állapotodról, még az oktatás előtt!

Hol kaphatod meg a megfelelő szakmai, odafigyelő, és mindig lelkes támogatást?

A NORDIC WALKING ALAPOKNÁL!

A NORDIC WALKING ALAPOK edzője, Lipusz Judit vagyok, sportoktató. Kellő szakmai felkészültséggel és sokrétű tapasztalattal, valamint el nem hanyagolható folyamatos lelkesedéssel adom át egyénileg és csoportosan is a megfelelő technikákat. Ráadásul botot se kell venned hozzá, hiszen az oktatás során biztosítom számodra az eszközöket. Későbbi nordic walkingozásodhoz pedig Rád figyelve ajánlok Neked megfelelő botot és beszerzési helyet.

NORDIC WALKING ALAPOK. Gyalogolj az egészségedért!

Várlak szeretettel a kezdő foglalkozásokon és az edzéseken!

Sportos üdvözlettel,

Lipusz Judit