Ezt gondold végig mielőtt fogyókúrába kezdesz!

2019.02.22

Amennyiben fogyókúrára szánod magad, jelentős lépéseket teszel az egészségedért, azaz megfelelő időben igyekszel elkerülni későbbi, túlsúly mellett valószínűleg kialakuló súlyos betegségeket, úgy, mint a cukorbetegséget, keringészavart, trombózist, stroke-ot. A szervezeted ezt a pozitív igyekezetedet ráadásul még megfelelő alkattal is meghálálja.

Igen ám, de mi mindent kell még figyelembe venni?

Noha jól tudjuk, a helyes táplálkozás a legfontosabb tényező a diéta során, mégis kiemelt figyelmet kell fordítanunk a megfelelő mozgásra is!

Mi van akkor, ha egy túlsúlyos hirtelen sportra adja a fejét?


Elképzelhető, hogy korábban már a puszta lépcsőzéskor is légzési nehézségei voltak, vagy egész nap irodában ült és nem csak jelentős zsírréteg rakódott le a testében, de az izmainak mozgástartománya is beszűkült. Arról nem is beszélve, hogy a plusz súly az ízületeket terheli, melyek akár roncsolódhattak is az elmúlt passzív évek alatt. Nehéz tehát azt mondani, hogy a fogyókúra szellemében irány egy fitneszterem, vagy napi 15 km szobabicikli, esetleg nyomás futni.

Ezzel szemben jó szívvel ajánlom Neked a nordic walkingozást!

 • Megfelelő bothasználat mellett óvja ízületeidet
 • Szinte az összes izmot, beleértve a felsőtest izomzatát is átmozgatja
 • Zsírbontó
 • Diagonál lépések alkotják, azaz a csípő és a váll egymással ellentétes mozgást végez, amely többek között alakformáló hatással bír mind a felső testre, derékra, csípőre, valamint a lábakra nézve egyaránt
 • Természetben végzed, ami lelkileg is feltölt
 • Jótékony hatással bír az idegrendszerre, javítja a mozgáskoordinációt és az egyensúlyérzéket
 • A sportolás könnyebb csapatban, a hasonló problémákkal küzdőkkel együtt végzett mozgástevékenységnek nagyobb a megtartó ereje, a fogyókúrához szükséges motiváltság és kitartás növekszik

Miért hatékony zsírégető edzésforma a nordic walking?


 • Mert a Nordic walking 30%-osan tehermentesíti a térdízületeket, miközben megmozgatja az izmok 90%-át!
 • Mert minél izmosabb leszel, annál több zsírt égetnek az izmaid és ezáltal hatékonyabb lesz a fogyókúra.
 • Mert az edzés során nemcsak a zsírt égetjük, hanem javul a vérkeringés, a tüdőkapacitás és erősítjük a csontjainkat is.
 • Mert a nordic walking edzés nagyrészt zsírégető pulzus zónában zajlik, míg a gyaloglás legtöbbször nem éri el, a futás pedig szinte mindig meghaladja az ideális zsírégető pulzus értéket.

  Ebben a pulzus zónában az energianyerés a glikogénekből és a zsírkészlet lebontásából történik, amely készlet szinte kimeríthetetlen. Nem kell a túlterheléstől félni, mégis hatékony lesz a fogyókúra.


A nordic walking nemcsak a fogyásban kitűzött célokat segít elérni, hanem általa a szervezeted és pszichéd egészére figyelhetsz, miközben kiváló egyéni, páros, családi, csapatos kikapcsolódást nyújt, amit bármely out door programodba könnyedén beilleszthetsz. Az erdőben megfigyelheted az ugrándozó mókusokat, a madárcsicsergés pedig gyógyír a lelkednek.

A kulcs a sokrétű technikák megfelelő elsajátítása, melyet a NORDIC WALKING ALAPOK biztosít számodra.

A NORDIC WALKING ALAPOK edzője, Lipusz Judit vagyok, sportoktató. Kellő szakmai felkészültséggel és sokrétű tapasztalattal, valamint el nem hanyagolható folyamatos lelkesedéssel adom át egyénileg és csoportosan is a megfelelő technikákat. Ráadásul botot se kell venned hozzá, hiszen az oktatás során biztosítom számodra az eszközöket. Későbbi nordic walkingozásodhoz pedig Rád figyelve ajánlok Neked megfelelő botot és beszerzési helyet.

NORDIC WALKING ALAPOK. Gyalogolj az egészségedért!

Várlak edzéseimen szeretettel!